Fysio Sonnevelt
Bilderdijklaan 29A
3705 BL Zeist

telefoon-icoon1.jpg 030 65 64 143

Mail-icon.png info@fysiosonnevelt.nl

icon_mobiel.gif 06 51 43 90 30 (Praktijk)

icon_mobiel.gif 06 29 46 56 01 (Cristina prive)

EasyTape

Easytape is de nieuwste revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het stabiliseert gewrichten, geeft pijnvermindering, verdrijft overtollig vocht bij zwelling, geeft een betere sturing van bewegingen en faciliteert het genezingsproces in het geval van blessures en pijnlijke sensaties.

Easytape

Methode

De Easytape Methode bestaat uit twee onderdelen:

  • Easy Testing:    Wat geeft verlichting?
  • Easy Taping:     Tapen in de richting van de verlichting.

Eenvoudig gezegd test de therapeut de te tapen locatie (pijnlijke plek of te tapen gewricht) door de huid te verschuiven en te vragen welke schuifrichting de patiënt als aangenamer ervaart. Vervolgens tape de therapeut in de aangename richting. Daarna wordt wederom getest of de pijnlijke beweging, bijvoorbeeld lopen of kniebuiging maken, makkelijker gaat.

Bij pijnklachten en blessures zoekt het lichaam naar manieren om te kunnen blijven bewegen, omdat bewegen noodzakelijk is voor het herstelproces. Het lichaam creëert wat we noemen: Compensatiemechanismen. Het lichaam zorgt dat je in bepaalde richtingen makkelijker de spieren kunt bewegen en de huidlagen kunt verschuiven. Met hulp van buitenaf, door Easytape te plakken in deze richting, is het lichaam in staat beter te compenseren. Hierdoor kan je makkerlijker bewegen en herstel je sneller.

 

Algemene voorwaarden | Klachtenregeling KNGF | Privacy Statement | WGBO | Disclaimer