Fysio Sonnevelt
Bilderdijklaan 29A
3705 BL Zeist

telefoon-icoon1.jpg 030 65 64 143

Mail-icon.png info@fysiosonnevelt.nl

icon_mobiel.gif 06 51 43 90 30 (Praktijk)

icon_mobiel.gif 06 29 46 56 01 (Cristina prive)

Methode Spierkettingen

Soepel leven als de zwakke is schakel opgeheven!

Fysio Sonnevelt gebruikt onder meer de Methode Spierkettingen Busquet. De Methode Spierkettingen Busquet (afgekort MSK) is een combinatie van denkbeelden en vaardigheden uit de osteopathie en de fysiotherapie. Met deze methode worden de verminderde beweeglijkheid en de verhoogde spanningen behandeld die overblijft na bijvoorbeeld een ziekte of blessure.

Korte uitleg
De Methode Spierkettingen Busquet legt in 7 zogenaamde 'kettingen' een verband tussen alle structuren in het lichaam. Langs deze kettingen vinden kracht- en spanningsverdelingen plaats. Teveel spanning beïnvloedt ons comfortabel functioneren: het evenwicht kan verstoord raken. Deze verstoring uit zich in een verandering van het bindweefsel van de spieren, de gewrichten, de zenuwen en de organen tot en met de schedel. Als dit lang duurt, kunnen er elders in het lichaam compensaties optreden en zal de basisspanning van het lichaam worden beïnvloed. Dit kan klachten veroorzaken.

Verloop van de behandeling
Tijdens de behandeling worden functionele en reversibele problemen aangepakt door middel van manuele behandelingstechnieken. Het uiteindelijke doel is het vrijmaken van fixatiepunten van de spierkettingen en het nabij gelegen bindweefsel. Als het opheffen van de spanningen in de kettingen succesvol is, wordt het statische en dynamische evenwicht in het lichaam hersteld.

Men voelt zich gezonder, fitter en tot meer in staat!

Afspraak maken en meer informatie
U kunt telefonisch of via de website een afspraak maken of meer informatie aanvragen. U vindt het contactformulier en ons telefoonnummer op de Contact.

 

Algemene voorwaarden | Klachtenregeling KNGF | Privacy Statement | WGBO | Disclaimer