Fysio Sonnevelt
Bilderdijklaan 29A
3705 BL Zeist

telefoon-icoon1.jpg 030 65 64 143

Mail-icon.png info@fysiosonnevelt.nl

icon_mobiel.gif 06 29 465 601 (Cristina)

icon_mobiel.gif 06 51 439 030 (Amy)

Oefentherapie

Van jongs af aan heeft iedereen zijn of haar eigen manier van bewegen aangeleerd. Lopen, zitten, tillen. Het zijn dagelijkse handelingen waar je niet echt bij nadenkt. Door verkeerd gebruik van het lichaam kunnen (pijn)klachten ontstaan. Vaak ontstaat er een vicieuze cirkel doordat mensen bij pijn een houding proberen te vinden, waarbij deze pijn het minst wordt gevoeld. Meestal wordt dan een houding aangenomen die de pijnklacht in stand houdt.

De oefentherapeut maakt mensen bewust van hun bewegingsgewoonten, onder andere door het gebruik van spiegels en zelf ervaren van verschillende manieren van bewegen. Hoe staat of zit u bijvoorbeeld op uw werk? Welke sporten beoefent u? Bent u na uw werk nog heel actief? Hierdoor krijgt u zelf inzicht in de oorzaak van uw klachten en uw beweeggewoonten.

U geeft aan welke klachten en vraag u heeft en samen met de oefentherapeut bekijkt u vervolgens hoe u, binnen uw mogelijkheden, de hulpvraag kunt oplossen. De oefentherapeut begeleidt u in het leerproces en de oefeningen. Na het oefenen op de praktijk, integreert het nieuwe bewegen in uw dagelijkse activiteiten, door het direct thuis, tijdens het sporten of op het werk te oefenen en te gebruiken. Ook geeft de oefentherapeut gericht advies op eventuele (ergonomische) aanpassingen binnen u dagelijkse activiteiten.

Door deze nieuwe manier van bewegen in het dagelijks leven, vermindert de belasting op uw lichaam en zullen uw klachten verminderen of geheel verdwijnen. Ook op de lange termijn, omdat u door het verkregen inzicht zelf controle houdt op uw klachten.

Verloop van de behandeling
Een individuele afspraak duurt ca.25 minuten. Tijdens de eerste afspraak inventariseren met u de klachten en gevolgen daarvan voor het dagelijks leven. We doen onderzoek en spreken met elkaar af wat de behandeldoelen zijn en hoe het behandelplan er uit gaat zien. In de volgende behandelingen toetsen wij de gemaakte afspraken en stellen we deze waar nodig samen bij.

Afspraak maken en meer informatie 
U kunt telefonisch of via de website een afspraak maken of meer informatie aanvragen. U vindt het contactformulier en ons telefoonnummer onder Contact.

Algemene voorwaarden | Klachtenregeling KNGF | Privacy Statement | WGBO | Disclaimer